Darren Scott: “We komen zeker nog een keer terug!”

Het Belgische Rallycross kampioenschap verwelkomde afgelopen weekend de Brit Darren Scott met zijn Citroen C2 in de klasse RX3 (Super1600). De Engelsman wilde, bij gebrek aan competitie in eigen land, zijn krachten komen meten met de Belgische top. En niet zonder succes! Scott keerde gisteravond huiswaarts met een mooie derde plaats. Wij spraken met Darren.

We hebben een geweldig weekend gehad. Iedereen was zeer vriendelijk en behulpzaam. Vooraf waren we toch een beetje zenuwachtig omdat we niet zeker wisten of we de pace konden matchen van de Belgische toppers. Na de eerste reeks hebben we wat veranderingen doorgevoerd aan de set-up van de wagen en toen kwamen we qua pace toch heel dicht in de buurt van de snelste mannen. Ik reed hier 13 jaar geleden voor het laatst in een Suzuki Swift, dus om hier dan terug te komen en tussen dit geweld met een derde plek huiswaarts te keren voelt toch een klein beetje als een overwinning!”

“I can definitely give them a run for their money”

Voor nu moeten we eerst kijken of we wat veranderingen kunnen aanbrengen aan de wagen. In Engeland rijden we met langere versnellingen, dus dat is zeker iets waar we heen moeten gaan kijken. Als we die kleine dingen kunnen veranderen aan de wagen dan weet ik zeker dat we van voren mee kunnen doen. Ik weet niet of het genoeg gaat zijn om te winnen, maar ik zou ze zeker “a good run for their money” geven! We hopen in elk geval dat we later dit jaar nog eens onze krachten kunnen komen meten met de Belgen. Hopelijk tot snel. Tot slot zou ik nog graag mijn geweldige team willen bedanken voor hun harde werk. Bedankt allemaal!”

Back to top button
error: Content is protected !!