Reacties uit Buxtehude

In het Noord Duitse Buxtehude, nabij Hamburg, wordt dit weekend het RallyX Nordic kampioenschap afgesloten met een heuse double-header. Gisteren is er reeds een volledige wedstrijd afgewerkt waarbij onze landgenoten niet veel geluk kenden. Toch verkochten zij hun huid uiterst duur!

In de klasse “Open 2wd” treffen we landgenoten Maeyninckx, Bex en Engelen vergezeld door Noorderburen Bart Bel en Roel Verhoeven. Zij mochten zich gaan meten met de toppers uit Scandinavië die toch over een pak meer PK’s beschikken in hun Supernational bolides. Zo beschikt de Zweed Simon Tiger in zijn krachtige BMW toch over een kleine 200pk meer onder de motorkap.

Kristof Bex en Bart Bel strandden met pech in hun semi finale. Roel Verhoeven wist in zijn semi finale keurig vierde te eindigen, maar helaas betekende dit geen finale voor de Nederlander. Martijn Engelen werd de hele dag geplaagd door technische problemen en wist de finales niet te bereiken.
Yorick Maeyninckx wist zich met zijn “Mean Machine” wel te plaatsen voor de grote finale en ook nog eens op de eerste startrij, pal naast kampioenschapsleider Simon Tiger! De bekende eerste hairpin op de Estering zorgde echter ditmaal voor Maeyninckx als slachtoffer. De Volvo moest na amper een halve ronde in de finale aan de kant met technische problemen. Tiger won onbedreigd de finale.

Reactie Yorick Maeyninckx:
Het vermogen van Tiger geeft echt wel de doorslag. Bij de start is hij zo ontzettend snel weg en op de rechte stukken trekken ze er echt vandoor. In de bochten pakken we dan de nodige meters terug, dus per saldo kan ik nog wel redelijk vlot mee. Ik heb samen met Verhoeven denk ik de minste PK’s dus dat is een groot verschil met bijvoorbeeld zo’n Tiger die toch wel rond de 550-600 PK zit. In de finale gisteren reed alles op een hoopje in de eerste rechtse wat ervoor zorgde dat de achteras stuk geraakte waardoor ik niet meer verder kon. Ook de neus stond krom, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan de toppers vandaag nog eens de duimschroeven aandraaien en het mag best nog wat extra kraken!”

Yorick Maeyninckx jaagt zijn Volvo over de Höhengerade (© Johan Dingenen)

Reactie Kristof Bex:
“Bij de start en de rechten stukken leggen we het echt af tegen Tiger, maar de bochten zijn dan weer niet zijn sterkste kant en daar kunnen we hem echt wel pakken. Gisteren had ik hem gepakt als ik in mijn halve finale niet het muurtje had geraakt bij het uitkomen van de joker. Toch blijft het plezant om hier op dit geweldige circuit te rijden, dus we gaan er vandaag nog eens goed voor zitten!”

Kristof Bex voor Johansson (© Johan Dingenen)

Reactie Bart Bel:
Helaas uitgevallen in de halve finale met een gebroken draagarm, maar wat fantastisch om hier te kunnen en mogen rijden tussen dit geweld! Strijden met de top van Europa! Dit smaakt duidelijk naar meer!”

Vandaag wordt de de tweede dag van de double-header afgewerkt op de Estering in Buxtehude. Op het Youtube kanaal van RallyX Nordig (KLIK HIER) kunt u de hele dag live mee kijken!

Back to top button
error: Content is protected !!