Tiger wint, Bel en Maeyninckx op podium!

Dag twee van NordicRX in Buxtehude is gisteren ten prooi gevallen aan de Zweed Simon Tiger. De kersvers kampioen zette de finale volledig naar zijn hand en reed onbedreigd naar de overwinning. Bart Bel finishte op een schitterende tweede positie, met Yorick Maeyninckx op drie.

Na drie reeksen was het Bart Bel die zich top-qualifier mocht noemen. Een prestatie van formaat van de BMW-rijder tussen het Scandinavische geweld en de Belgische top! Alsof dit nog niet genoeg was, wist Bel ook zijn pole position in zijn semi-finale te verzilveren. Toch waren er na de semi finale zorgen voor onze Noorderbuur.

Tot aan de grote finale ging het echt super! Om na de reeksen de tabellen aan te voeren was al een droom, maar om ook nog eens de semi-finale op mijn naam te schrijven is echt ongelofelijk. Helaas is onze achteras krom door een aanrijding, dus het gaat een hele moeilijke finale worden.”, aldus Bart.

Kristof Bex in gevecht met Simon Tiger

Wie stonden er nog in de finale? Het moge geen verrassing zijn dat Simon Tiger opnieuw in de finale stond. De machtige BMW van de regerend RallyX Nordic kampioen mocht plaatsnemen naast de Cameraland-BMW. Achter het BMW-duo waren het Yorick Maeyninckx en Viktor Johansson in zijn prachtige DTM-Mercedes. De laatste rij op de grid ging naar Kristof Bex en Björn Stuhre. Bij de start van de finale was het Tiger die er als een haas vandoor ging, gevolgd door Bel en Maeyninckx. In de hairpin probeert Johansson zijn Mercedes binnendoor te steken. Maeyninckx is hierdoor het grootste slachtoffer van de Sparkassenkurve en moet noodgedwongen als vijfde aansluiten. Bel weet de aanval van Johansson te parreren en sluit aan achter Tiger. Het is Yorick Maeyninckx die als eerste besluit te jokeren.

Vooraan verdwijnt Tiger aan de horizon, gevolgd door Bart Bel die op zijn beurt een gaatje geslagen heeft richting Johansson. Beide leidende BMW’s besluiten pas in de laatste ronde hun verplichte ommetje te maken. Tiger ziet op overtuigende wijze als eerste het zwart-wit geblokt. Achter Tiger is het een gevecht tussen Bart Bel en de uitstekend jokerende Yorick Maeyninckx. Uiteindelijk wordt het gevecht op 2 tienden van een seconde beslist in het voordeel van de Nederlander. Maeyninckx tikt als derde de meet aan, gevolgd door Johansson, Bex en Stuhre.

Bart Bel en Yorick Maeyninckx in gevecht voor het zilver

Wij spraken vandaag met een uitzinnige Bart Bel.
Ik kan het nog steeds niet bevatten wat hier allemaal gebeurd is afgelopen weekend. Een beetje dronken van geluk nog steeds. Ongelofelijk hoe Rallycross nog steeds leeft. Ik heb meer dan 1000 berichten ontvangen. Dit smaakt echt naar meer!”, aldus Bart Bel.

En ook Yorick Maeyninckx stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.
Na de eerste ronde lag ik laatste, maar de jokerstrategie was echt fantastisch! Niet normaal om van de laatste plaats nog naar het podium te rijden. We hebben moeten strijden gelijk een beest, maar dit smaakt toch wel heel erg zoet.”, aldus Yorick Maeyninckx.

Uitslag:
1. Simon Tiger
2. Bart Bel
3. Yorick Maeyninckx
4. Viktor Johansson
5. Kristof Bex
6. Björn Stuhre

Foto’s met dank aan Johan Dingenen.

Back to top button
error: Content is protected !!