Wint Johan Kristoffersson ook in Mettet?

Het Circuit Jules Tacheny in Mettet is dit weekend het decor van ronde 5 en 6 van het Wereldkampioenschap Rallycross. Johan Kristoffersson is met 101 punten momenteel de leider in de tussenstand om het Wereldkampioenschap, gevolgd door teamgenoot Ole Christian Veiby met 76 punten. Wij kijken met u vooruit.

WorldRX / RX1
Regerend Wereldkampioen Johan Kristoffersson zal vol vertrouwen richting Mettet afreizen. Er lijkt dit jaar geen maat te staan op de Zweed in zijn Volkswagen Polo. Toch zullen de gebroeders Hansen proberen om Kristoffersson van de troon te stoten. Momenteel vinden we de broers echter pas terug op plek 5 en 6 in de tussenstand van het kampioenschap. De grootste uitdagers van Kristoffersson zien we vermoedelijk in het geel, namelijk Klara Andersson en Niclas Grönholm uit het CE Dealer Team die we respectievelijk op 3 en 4 terugvinden in de tussenstand echter wel met gelijk puntenaantal. De prijs van mooiste wagen gaat ongetwijfeld naar de Duitser Rene Munnich, die opnieuw zal aantreden in zijn prachtige Seat Ibiza. Laten we hopen dat de Duitser het pechduiveltje thuis laat en dat hij eindelijk een probleemvrij weekend kan afwerken.

Euro RX1
Daar waar het bij WorldRX een one-man show lijkt te zijn, gaat het er bij EuroRX1 beduidend spannender aan toe. Het is de Brit Patrick O’Donovan (73 p) die de ranking aanvoert, op de voet gevolgd door Mika Liimatainen (64 p) in een Hyundai i20 en Yuri Belevskiy (62 p) in een Audi S1 uit de stal van Volland Racing. O’Donovan junior zal ongetwijfeld op de steun kunnen rekenen van vader Ollie O’Donovan, die voor de laatste 2 weekenden zijn Proton Iriz vanwege betrouwbaarheidsproblemen heeft ingeruild voor een Peugeot 208, ex Janis Baumanis. Audi-rijders Damian Litwinowicz en Tamas Karai zullen ook hun zinnen gezet hebben op een plekje op het podium. Voeg daar nog namen als Sivert Svardal, Mikko Ikonen, Mate Benyo en Laszlo Kiss aan toe en het zal duidelijk zijn dat er hard gevochten zal worden voor een plek in de finales.

Euro RX3
In deze klasse zijn het de Audi A1’s die de dienst uitmaken. Van de 10 inschrijvers zien we maar liefst 7 Audi A1’s! Nils Volland voert met 76 eenheden het veld aan, maar Joao Ribeiro, winnaar gedurende de laatste wedstrijd in Hongarije, volgt de jonge Duitser op de voet met 68 eenheden. Het leidende Audi duo heeft een flink gat geslagen naar de nummer 3 in het kampioenschap, Dominik Senegacnik met 46 punten. Met enkel nog de ronde in Belgie en Portugal voor de boeg, lijkt de strijd derhalve te gaan tussen Volland en Ribeiro!

RX2e
Bij de RX2e klasse is het een Zweedse aangelegenheid. Nils Andersson zien we momenteel aan de leiding met 76 punten, gevolgd door Mikaela Ahlin-Kottulinski met 54 punten. Isak Sjökvist sluit de top drie met 51 punten. Het leidende trio zal op het Circuit Jules Tacheny uitgedaagd worden door onze landgenoot Kobe Pauwels, die als ambassadeur van het circuit zal proberen om het hoogste trapje te beklimmen!

Mis niks van de actie aanstaand weekend! Zaterdagochtend vanaf 8.00u beginnen de trainingen. Place to be -> Circuit Jules Tacheny in Mettet!

Back to top button
error: Content is protected !!