Kevin speelt de teamgame, Timmy wint!

Op het Circuit Jules Tacheny heeft Timmy Hansen vandaag de vijfde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross op zijn naam weten te schrijven, met dank aan zijn jongere broer Kevin Hansen die de perfecte teamgame speelde.

De finale kende een ongewoon gezicht. Zo was het niet Johan Kristoffersson, met zijn razendsnelle Volkswagen Polo, maar de gebroeders Hansen die de eerste rij van de grid voor zich op wisten te eisen. Op de tweede rij was het dan wel de regerend Wereldkampioen Kristoffersson, met Rene Munnich naast zich. Ole Christian Veiby en Klara Andersson completeerden de grid.

Bij het startsein waren het gelijk de beide Peugeots van team Hansen die naar elkaar toe knepen om een eventuele aanval van Kristoffersson te parreren. Zij aan zij gingen de broers richting eerste rechtse, waarbij Timmy het voortouw nam, gevolgd door Kevin. Die laatste drukte het tempo zodanig dat Timmy vooraan het veld wat meters weg kon lopen en Kristoffersson op zijn beurt klem zat. Het gat was geslagen! Uiteindelijk rijdt Kristoffersson nog lek, waardoor teamgenoot Veiby weet te passeren. Timmy Hansen scoort de eerste overwinning van het seizoen en prijst het teamspel van zijn jongere broer.

Timmy Hansen scoort zijn eerste overwinning van 2024

Ik heb de beste broer van de wereld! We moesten een plan smeden om Kristoffersson te verslaan. We hadden de afspraak wie als eerste de eerste rechtse in zou duiken, dat diegene bescherming zou genieten van degene op P2. En zo geschiedde. Kevin drukte het tempo en zodoende had ik uiteindelijk een veilige marge om te kunnen jokeren. We hadden 1 kans en die hebben we met beide handen gegrepen!”

Het pechduiveltje slaat toe voor Johan Kristoffersson

Achter Timmy Hansen is het Ole Christian Veiby die als tweede weet te eindigen. Kevin Hansen, die zijn volledige finale opofferde, weet toch nog als derde over de meet te komen. Johan Kristoffersson pakt met P4 toch nog waardevolle punten voor het Wereldkampioenschap, met Klara Andersson en Rene Munnich op respectievelijk 5 en 6.

Morgen dag twee van WorldRX Belgium op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Om 8.30uur wordt afgetrapt met de warm-up, waarna om 9.15uur de reeksen verder afgewerkt zullen worden. Morgen meer!

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!