Kristoffersson stelt orde op zaken, Kobe Pauwels wint!

Het is regerend Wereldkampioen Johan Kristoffersson die vandaag op het Circuit Jules Tacheny in Mettet de zesde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross op zijn naam heeft weten te schrijven. De Zweed stelt hiermee orde op zaken nadat hij gisteren nog zijn meerderen moest erkennen in Team Hansen.

In de overige klassen ging de overwinning naar Patrick O’Donovan (EuroRX1), Joao Ribeiro (RX3) en onze landgenoot Kobe Pauwels (RX2e). Wij kijken met u terug.

WorldRX – Kristoffersson opnieuw de beste
Het was Kristoffersson die de allesbeslissende finale vanaf pole position mocht starten. Niclas Grönholm kende een betere dag dan gisteren en mocht naast de VW Polo plaatsnemen. Op de tweede rij waren het Ole Christian Veiby en Kevin Hansen. Op de laatste rij vonden we Timmy Hansen en Klara Andersson.

Ruim achter Kristoffersson finisht Kevin Hansen op P2

Bij de start was het de RedBull Volkswagen Polo die als eerste richting eerste bocht ging. Achter de Wereldkampioen had zijn teamgenoot Veiby het aan de stok met Kevin Hansen. Uiteindelijk zorgen de schermutselingen achter Kristoffersson ervoor dat hij aan de horizon verdween. Onbedreigd rijdt Kristoffersson naar de meet. Achter de winnaar is het Kevin Hansen die het gevecht in zijn voordeel weet te beslechten, gevolgd door Ole Christian Veiby. De Fin Niclas Grönholm finisht als vierde, met Timmy Hansen op vijf en Klara Andersson op zes.

EuroRX1 – O’Donovan drie op rij
Bij de klasse EuroRX1 heeft Patrick O’Donovan de ex-Hansen Peugeot 208 naar de overwinning gestuurd. Voor de jonge Brit de derde overwinning op evenveel wedstrijden. In Metttet had de 20-jarige O’Donovan wel de hulp nodig van zijn vader Ollie O’Donovan, die zowel in de reeksen maar ook in de semi finale ruggesteun gaf aan zijn zoon. In de finale was O’Donovan junior op zichzelf aangewezen. Bijkomend voordeel was dat Mika Liimatainen, naaste belager van O’Donovan in de strijd om de titel, zich niet wist te kwalificeren voor de finale.

Wie stond er dan wel in de finale? Zoals gezegd Patrick O’Donovan op pole. Naast de Peugeot 208 was het Yuri Belevskiy die de Audi S1 op de eerste rij wist te zetten. Damian Litwinowicz, Mate Benyo, Laszlo Kiss en Mark Mozer waren de andere finalisten. 

O’Donovan was er bij de start als een haas vandoor, gevolgd door Belevskiy. Beide heren maken er een waar spektakel van maar de kampioenschapsleider geeft geen krimp. O’Donovan pakt de volle buit en neemt heel voorzichtig een optie op de titel. Yuri Belevskiy eindigt pal achter de Peugeot op P2 en Mate Benyo eist de laatste podiumplek voor zich op.

EuroRX3 – Joao Ribeiro brengt titelstrijd naar Portugal
Bij de snelle voortrekkers was het Joao Ribeiro die het hoogste trapje van het podium wist te claimen. De Portugees weet hiermee het gat naar Nils Volland in het kampioenschap te verkleinen tot slechts 1 punt. Met dien ten verstande dat de laatste ronde van het EK in het thuisland, Portugal, van Joao Ribeiro zal worden verreden. Dominik Senegacnik split beide kemphanen en finisht op twee, met Nils Volland op drie.

RX2e – Kobe Pauwels flikt het!
Vorige week werd last minute bekend gemaakt dat Kobe Pauwels, als ambassadeur van het Circuit Jules Tacheny, aan de start zou verschijnen in de klasse RX2e. Lang hoefde Pauwels niet te wennen aan zijn nieuwe wapen. Drie van de vier reeksen wist hij op zijn naam te schrijven, met als gevolg pole position voor de finale. In de finale liet Pauwels zich bij de start nog verschalken door Isak Sjökvist die brutaal de leiding nam, gevolgd door de jonge Belg. Een uitstekende joker-strategie zorgt er uiteindelijk voor dat Pauwels voorbij weet te steken aan Sjökvist. Pauwels staat de leiding in de wedstrijd niet meer af en pakt een sensationele overwinning tijdens zijn thuiswedstrijd.

Zo komt er een einde aan het weekend in Mettet. Het Wereldkampioenschap Rallycross zal 7 & 8 september zijn weg vervolgen in het Portugese Montalegre, alwaar de Europese kampioenschappen zullen worden afgesloten.

Back to top button
error: Content is protected !!