Topaffiche in Valkenswaard!

Het Nederlandse-, het Belgische én het Duitse Rallycross kampioenschap zullen dit weekend neerstrijken op het Eurocircuit in Valkenswaard. Een bomvol weekend gevuld met Rallycross, een heus fanplein en demonstraties met bijvoorbeeld Stig Blomqvist in een legendarische Audi. Kortom, een feest dat u niet wilt missen!

In dit artikel willen wij de focus leggen op een vooruitblik naar het Belgische- en Nederlandse Rallycross kampioenschap.

Supernationals+
Maar liefst 11 deelnemers bij de Supernationals+ aankomend weekend! De favorieten Kristof Bex, Bart Bel en Yorick Maeyninkcx kunnen hun borst alvast nat maken. Spektakelman Glenn Cools zal opnieuw zijn opwachting maken in zijn Volvo S40, evenals Niels van de Warrenburg. Partner van Bart Bel, Marijn Hartog, krijgt de vuurdoop tussen dit geweld en zal haar debuut maken in de Cameraland BMW E30 M3. Samen met Ariane Vanlommel zullen beide dames zorgdragen voor een beetje “girl-power” tussen het mannengeweld. Ludo Triekels, winnaar van de laatste wedstrijd in Valkenswaard, zal opnieuw proberen zijn BMW naar het hoogste schavotje te sturen.

Super1600
Op papier lijkt de strijd om de overwinning vooral te gaan tussen Yenthe Putzeys en Yves Teelen. Veelvuldig kampioen Davy van den Branden kan echter nooit uitgevlakt worden! Nick Vanalken zit ook constant van voren met de ex-Petrakovits Volkswagen Polo. Als Danny Luyten het pechduiveltje thuis laat, dan is ook een mooie klassering mogelijk voor de Ford Ka-piloot.

Supernationals-
Steve Volders en zijn Volvo C30 lijken de te kloppen combinatie dit weekend in Valkenswaard. Martijn Vanhove slaagde er echter eerder dit jaar in om Volders te verslaan in een rechtstreeks duel en zal er dit weekend opnieuw alles aan doen om Volders van de zege te houden. Ook de jonge Fries Jorrit van Dasselaar blijft zich ontwikkelen en komt steeds dichterbij een eerste nationale zege. Met Johan Kwinten, Mandy Kasse, Jordy Putzeys, Pim Garvelink en Louis de Haas liggen er echter genoeg kapers op de kust. Met 14 inschrijvingen zal er om elke meter gestreden moeten worden!

Naast bovenstaand geweld, zullen ook de verschillende CrossCars, Rookies, 2CV’s, RST’s en Mini-buggy’s in actie komen!

Naar verwachting wordt zaterdag rond de klok van 10.15u gestart met de vrije trainingen. Hieronder sommen we nog even voor u op wat u allemaal kunt verwachten:
* Rallycross actie
* Historische wagens
* Fanplein
* Simulators / KNAF
* Streetfood-truck
* BBQ avond, georganiseerd door Cameraland en HTB.

Back to top button
error: Content is protected !!