Jordy Putzeys terug met de Astra!

De laatste wedstrijden zagen we Jordy Putzeys in de ex-Gielen Opel Corsa. Voor aanstaand weekend maakt Putzeys terug de overstap naar de bekende en vertrouwde Opel Astra, die weer inzetbaar is. Met vertrouwen komt Putzeys aan de start op het Eurocircuit in Valkenswaard, waarbij hij stiekem hoopt op een podiumplek.

Er is een nieuwe motor in de Astra ingebouwd. De vorige is afgelopen jaar warmgelopen. We hebben ook het koelsysteem verbeterd. Het was de bedoeling om al eerder met de Astra in actie te komen maar de resultaten van de nieuwe motor op de testbank vielen tegen. Er bleek een elektrisch probleem aan de basis te liggen. Dit is nu na lang zoeken gevonden en het vermogen is weer terug.”

In welke mate verschilt de Astra van de Corsa?
Motorisch zijn beide auto’s sterk vergelijkbaar. Het grote verschil is dat de Astra beter is op vlak van wegligging en een betere versnellingsbak heeft. De Astra is dan weer zwaarder dan de Corsa dus ze hebben elk hun eigen voordelen. Ik rijd wel liever met de Astra dus hoop daarmee iets competitiever te zijn dan met de Corsa. Ik hoop dit weekend in de finale te staan en met wat geluk een podium mee te pikken.

Back to top button
error: Content is protected !!