Meer dan geslaagd debuut!

Marijn Hartog, partner van Bart Bel, maakte afgelopen weekend haar debuut in de Cameraland BMW E30 M3. Daar waar Marijn voorafgaand aangaf slapeloze nachten te hebben, kunnen we toch wel stellen dat ze zeker haar vrouwtje stond! Kortom,een geslaagd debuut!

Als we de tijden bestuderen, is te zien dat Marijn door de dag heen, heel mooi progressie boekte. Niet alleen verbeterde ze telkens haar eigen reeks-tijd, maar ook de afstand naar de snelste in de reeks werd steeds kleiner. Zo was ze in de eerste reeks nog 17 seconden langzamer dan de reeks snelste (Bex). In de derde reeks was dit nog maar 10 tellen (Bel).

We besloten Marijn aan de tand te voelen over haar debuut tussen de “grote jongens”.

Allereerst, hoe was het?
Het voelde voor mij echt als een cadeau om in Bart zijn auto te mogen rijden. Ontzettend lief van Bart. Karel en Marc (monteurs) hebben super hard gewerkt om de BMW na RallyX in Buxtehude weer als nieuw aan de start te krijgen en passend te maken voor mijn korte beentjes.

Hoe ging het met de zenuwen afgelopen weekend?
“Met de zenuwen ging het goed, maar spannend vond ik het zeker. Feitelijk had ik nog nooit in deze auto gereden en ik bouw graag gedurende de rondjes op om gevoel met de auto te krijgen. Daar was nu geen ruimte voor, dus met gezonde spanning de BMW in en mijn tempo gaan vinden tussen alle snelle kanonnen.”

De snelheid zat er heel aardig in, toch? Ben je tevreden over hoe het weekend is gegaan?
“Laten we beginnen dat ik zeker tevreden ben over het weekend en de snelheid. Maar er zit nog veel verbetering en snelheid in. De snelheid in de auto kennen we, maar in combinatie met mij zijn er nog zeker stappen te maken. Mijn rempunten kunnen later en de snelheid kan zeker nog omhoog. Met wat meer ervaring en vertrouwen moet dat zeker lukken. Ook het moment op zaterdag om op twee wielen door de chicane te vliegen, heeft er voor gezorgd dat ik zondag iets voorzichter ben gaan rijden.”

 

En heb je de smaak nu te pakken? Zien we je snel weer in actie?
“Het is natuurlijk machtig mooi om in zo’n auto te rijden en de snelheid ervan te ervaren. Tuurlijk smaakt dat naar meer. Voor nu wordt de BMW weer passend gemaakt voor Bart voor aankomend weekend op het Glosso-circuit maar hopelijk kom ik weer snel en sneller in actie!

Back to top button
error: Content is protected !!