Twee dagen Rallycross op het Eurocircuit!

Twee weken na de wedstrijd op het Glosso-circuit in Arendonk is het aanstaand weekend alweer de beurt aan het Eurocircuit in Valkenswaard. De volgende ronde van het Nederlandse Rallycross kampioenschap staat op het programma op de Brabantse omloop. Wij kijken met u vooruit!

Supernationals+
Grote afwezigen aanstaand weekend zijn Kristof Bex en Yorick Maeyninckx. Althans, niet met wagen maar wel als teamlid/monteur voor Ariane Vanlommel. De Volvo 242 van Vanlommel komt in topconditie aan de start zo begrepen wij vanochtend van Yorick Maeyninckx.

Als we de deelnemerslijst verder bekijken dan zouden we Bart Bel torenhoog favoriet kunnen noemen voor de eindzege, echter kampt de Nederlander nog met gezondheidsklachten en is het nog maar de vraag of hij tijdig hersteld zal zijn. Mocht Bart niet aan kunnen treden dan zal zijn partner Marijn Hartog het stuur overnemen.

Naast Bel en Vanlommel mag toch zeker ook Niels van de Warrenburg tot de favorieten worden gerekend voor de overwinning. Ook Glenn Cools zien we ingeschreven. Zij het niet met zijn bekende Volvo, maar met een BMW E36. In een apart artikel zullen we hierover meer vertellen.

Supernationals-
Bij deze categorie domineert Steve Volders met zijn snelle Volvo C30. Maar achter Volders is het dringen geblazen voor de overige podiumplekken. Het Nederlandse kwartet Van Dasselaar, De Haas, Kwinten en Mandy Kasse kennen de weg naar het podium maar al te goed en zullen erop gebrand zijn om goede zaken te doen voor een mooie klassering in het kampioenschap. Hierbij zullen ze zware concurrentie krijgen van Jordy Putzeys en Ruud Lavrijsen.

Super1600 (RX3)
Slechts 3 deelnemers zullen bij de RX3 klasse aan de start verschijnen. Als Yves Teelen gespaard blijft van technische malaise, dan lijkt een overwinning niet aan de Peugeot-rijder te kunnen ontgaan. Ilse Versluys zal met haar Toyota Yaris de nodige testkilometers willen afwerken op het Eurocircuit. Willem Veltman zal opnieuw zijn vertrouwde Citroen C2 de sporen geven en proberen het Belgische duo te verslaan.

Naast bovenstaande zullen ook de 2CV’s, RST’s, Mini-buggy’s en de verschillende CrossCars weer van de partij zijn! Kortom, het Eurocircuit in Valkenswaard is dit weekend de “place to be”. Zaterdag staat in het teken van trainingen/testen, waarna op zondag de reeksen en finales zullen worden afgewerkt!

Back to top button
error: Content is protected !!